Problem with SDK
5 posts
• Page 1 of 1
- derhaberer
- Junior Member
- Posts: 2
- Joined: Wed May 16, 2012 2:58 pm
Problem with SDK
(I don't know if this is the right forum for it, but i just will post it.)
I downloaded the CASIO SDK for Add-In and took a sample program from this forum:
I created a project and made the settings etc., but when I click on "Build", it says that it didn't find epsilon.h.
Where do I find this library?
And when I remove the epsilon.h from the code, it shows the following error:
It has nothing to do with the library, this message is there everytime i compile any program.
I downloaded the CASIO SDK for Add-In and took a sample program from this forum:
- Code: Select all
#include "fxlib.h"
#include "epsilon.h"
int AddIn_main(int isAppli, unsigned short OptionNum)
{
unsigned int key, random;
unsigned short int colour, limb, Lfoot=5, Rfoot=5, Lhand=5, Rhand=5;
random=54 + RTCReadDayOfWeek() + RTCReadHour() + RTCReadMinute() + RTCReadSecond();
srand((unsigned)random);
Bdisp_AllClr_DDVRAM();
//BEGIN CODE
Start:
colour=rand() % 4;
limb=rand() % 4;
switch (limb) {
case 0: if (Lfoot==colour) goto Start;
locate(2,2); Print((unsigned char*)"Left foot");Lfoot=colour;break;
case 1: if (Rfoot==colour) goto Start;
locate(2,2); Print((unsigned char*)"Right foot");Rfoot=colour;break;
case 2: if (Lhand==colour) goto Start;
locate(2,2); Print((unsigned char*)"Left hand");Lhand=colour;break;
case 3: if (Rhand==colour) goto Start;
locate(2,2); Print((unsigned char*)"Right hand");Rhand=colour;break;}
switch (colour) {
case 0: locate(2,3); Print((unsigned char*)"Yellow");break;
case 1: locate(2,3); Print((unsigned char*)"Red");break;
case 2: locate(2,3); Print((unsigned char*)"Blue");break;
case 3: locate(2,3); Print((unsigned char*)"Green");break;}
GetKey (&key);
Bdisp_AllClr_VRAM();
goto Start;
while(1){
GetKey(&key);}
return 1;
}
#pragma section _BR_Size
unsigned long BR_Size;
#pragma section
#pragma section _TOP
int InitializeSystem(int isAppli, unsigned short OptionNum)
{
return INIT_ADDIN_APPLICATION(isAppli, OptionNum);
}
#pragma section
I created a project and made the settings etc., but when I click on "Build", it says that it didn't find epsilon.h.
Where do I find this library?
And when I remove the epsilon.h from the code, it shows the following error:
- Code: Select all
Executing Hitachi SH C/C++ Compiler/Assembler phase
set SHC_INC=C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\SH\include
set PATH=C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\SH\bin
set SHC_LIB=C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\SH\bin
set SHC_TMP=C:\Users\Florian\Documents\CASIO\fx-9860G SDK\Google\Debug
"C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\SH\bin\shc.exe" -subcommand=C:\Users\Florian\AppData\Local\Temp\hmkB7AC.tmp
Executing Hitachi OptLinker04 phase
"C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\SH\bin\Optlnk.exe" -subcommand=C:\Users\Florian\AppData\Local\Temp\hmkBA1D.tmp
** L2011 (E) Invalid parameter specified in option "input" : ""C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\FX\lib\setup.obj""
Optimizing Linkage Editor Abort
HMAKE MAKE UTILITY Ver. 1.1
Copyright (C) Hitachi Micro Systems Europe Ltd. 1998
Copyright (C) Hitachi Ltd. 1998
ERROR: Process failed with return code: 1
Build was not successful.
It has nothing to do with the library, this message is there everytime i compile any program.
- helder7
- Senior Member
- Posts: 369
- Joined: Tue Jan 03, 2012 11:24 pm
- Calculators: Casio Afx 1.0, Casio fx-9860GII SD, Casio Classpad 330, Casio fx-CG20, Casio Classpad fx-CP400
epsilon library is updated and renamed to Revolution-FX -> http://sourceforge.net/projects/revolution-fx/files/
SiO2 + CaCO3 ----------> CaSiO3 + CO2
- derhaberer
- Junior Member
- Posts: 2
- Joined: Wed May 16, 2012 2:58 pm
helder7 wrote:epsilon library is updated and renamed to Revolution-FX -> http://sourceforge.net/projects/revolution-fx/files/
And what's about the other problem?
- SimonLothar
- Senior Member
-
- Posts: 605
- Joined: Sat Sep 15, 2012 6:59 am
- Location: Krautland ****
- Calculators: Casio fx-7400GII, Casio fx-7400GII (SH4), Casio fx-9750GII, Casio fx-9750GII (SH4), Casio fx-9860G, Casio fx-9860G SD, Casio fx-9860G Slim, Casio fx-9860GII SD, Casio fx-9860GII SD Power Graphic 2, Casio Classpad 330 plus, Casio fx-CG20, Casio fx-CG50, Casio Classpad fx-CP400
derhaberer wrote:And what's about the other problem?
If I remember well, the CASIO SDK gets confused by the parentheses in the sdk-home-path
"C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK\OS\FX\lib\setup.obj""
I'll be back!
- crazySquid1
- Junior Member
- Posts: 1
- Joined: Fri Aug 14, 2015 9:58 am
- Calculators: Casio fx-9860G AU PLUS
Re: Problem with SDK
I had the same problem when installing on windows. The problem is really simple. The program thinks it is installed at "C:\Program Files\CASIO\fx-9860G SDK" but the default install directory in windows is "C:\Program Files (x86)\CASIO\fx-9860G SDK".
When installing the SDK make sure it installs to "C:\Program Files\CASIO\fx-9860G SDK" to avoid this problem.
Install Revolution-FX components then run the SDK as admin.
When installing the SDK make sure it installs to "C:\Program Files\CASIO\fx-9860G SDK" to avoid this problem.
Install Revolution-FX components then run the SDK as admin.
5 posts
• Page 1 of 1
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 28 guests